Caner Taslaman kimdir, Caner Taslaman, 1968 yılında kimya mühendisi bir annenin ve doktor bir babanın oğlu olarak İstanbul‘da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında antropoloji, din sosyolojisi, bilgi sosyolojisi gibi alanlarla ilgilendi.
Caner Taslaman, Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri bölümünde, Big Bang Teorisi‘nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Evrim Teorisi‘nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle doktorasını yaptı. Daha sonra ise Kuantum Teorisi‘nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yazdığı kitapla doçent oldu, yine bilim-felsefe-din üçgenindeki çalışmalarıyla 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Felsefe bölümünde profesörlük derecesini de aldı.
Ayrıca “Küreselleşme Sürecinde Türkiye’deki İslam” çalışmasıyla ikinci doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakultesi’nde tamamladı. İlk olarak Tokyo Üniversitesi’nde daha sonra Oxford Üniversitesi’nde post doktora çalışmaları yaptı. Harvard Üniversitesi‘nde ve Cambridge Üniversitesi‘nde misafir akademisyen olarak bulundu.
Son dönemdeki çalışmalarında ve yurtdışında bulunduğu üniversitelerde en çok odaklandığı konu modern bilim-felsefe-din ilişkisi olmuştur.
Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde profesör öğretim üyesidir.
Bilim-Felsefe-Din İlişkisi, Küreselleşme ve İslam, Kuran ve Bilim, Din Felsefesi, Bilim Felsefesi, Fizik Felsefesi ve Biyoloji Felsefesi en çok ilgilendiği alanlardır.
Bir çok televizyon programında modern bilim-felsefe-din ilişkisi üzerinde konuşmalar yaρtı. Çeşitli televizyon ve radyo programlarında, din ve bilim tartışmaları üzerine görüş bildiren Caner Taslaman, Türkçe, İngilizce ve Boşnakça olarak yayımlanmış kitaρları ve makaleleri bulunan Taslaman, şu anda “modern bilim, felsefe ve din ilişkisi” ile “küreselleşme ve İslam” konuları üzerinde çalışmalarda bulunmakta ve özellikle “Küreselleşme ve İslam”, “hurafeler ve din”, “Kuran ve bilim”, “Türk halkının din algısı”, “modern fiziğin felsefi ve teolojik sonuçları”, “din felsefesi”, “bilim felsefesi”, “biyoloji felsefesi” ile özellikle ilgilenmektedir.
Kitapları :
2006 – The Big Bang , Philosophy and God
2007 – Evrim Teorisi Felsefe ve Tanrı
2007 – Kuantum Teorisi – Felsefe ve Tanrı
2007 – Terör’ün ve Cihad’ın Retoriği
2008 – Modern Bilim Felsefe ve Tanrı
2011 – Bing Bang ve Tanrı
2011 – Küreselleşme Sürecinde Türkiye’de İslam
2012 – Evren’den Allah’a
2013 – Allah Felsefe ve Bilim
2014 – Ahlak Felsefe ve Allah
2014 – Arzulardan Allah’a
2014 – Arzulardan Allah’a Ulaşmak
2015 – Allah’ın Varlığının 12 Delili
2015 – Kuran ve Bilimsel Zihnin İnşası
2015 – Tanrı Parçacığı: Felsefi ve Teolojik Değerlendirmeler
2016 – Arzulardan Allah’a
2016 – Türkiye’de İslam ve Küselleşme
Caner Taslaman Sözleri:
Her zaman var olmayanla hiçbir zaman işim olmaz.
Kur’an’ın içinde aklı aşan unsurlar vardır ama akla aykırı unsurlar yoktur.
Allah’a atıf yapmayanlar ahlaklı olabilir ama rasyonel bir ahlaki yapıyı temellendiremezler.
Kur’an hem akla, hem duyguya hitap eder, hem de fıtratımızın anlam, iyi, doğru ve güzelle ilgili çığlıklarına ab-ı hayat sunar.
Ancak Allah’a varlığını adadığında varlık kazanırsın.
Gözünün gördüklerine bağlanacağına, gözünü ve görmeyi sana bağışlayana bağlan.