Louis Büchner kimdir, Ateist evanjelizmin Almanya’daki kurucusudur.
Louis Büchner, 29 Mart 1824 tarihinde Darmstadt, Almanya‘da doğmuştur. Tam adı Friedrich Karl Christian Ludwig Louis Büchner’dir. Yazar Georg Büchner‘in kardeşidir. 1842 ile 1848 yılları arasında Giessen Üniversitesinde fizik, kimya, botanik, mineralojisi, felsefe ve tıp okuyarak mezun oldu. Daha sonra çalışmalarını Strasbourg Üniversitesinde sürdürdü. Würzburg Üniversitesinde ve Viyana Üniversitesinde patoloji okudu.
1852 yılında Tübingen Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi oldu. 1855 yılından sonra Üniversitedeki görevinden ayrılarak materyalizm hakkında yaptığı felsefi çalışmalarını sürdürdü. 1855 yılında ünlü eseri “Kraft und Stoff / Madde ve Kuvvet” yayınladı.
Louis Büchner, James Moleschott ve Carlos Vogt ile birlikte ondokuzuncu yüzyılın ikinci yarısında monistik materyalizmin en önemli şahsiyetlerinden biridir.
1881 yılı Içinde Frankfurt‘da “Almanya serbest düşünürler derneği / Deutsche Freidenkerbundin”ni kurarak ateistler ilk kez bir araya geldi.
Diyalektik olmayan bir maddeciliğin yılmaz savunuculuğunu yapmış olan Büchner, evrene ilişkin açıklamanın temel ilkeleri olarak yalnızca güç ve maddeyi almış, tinsel bir ruhun varoluşundan hiçbir şekilde söz edilemeyeceğini dile getirmiştir.
Louis Büchner, 1 Mayıs 1899 tarihinde Almanya’da 75 yaşında ölmüştür.
Kraft und Stoff / Madde ve Kuvvet adlı kitabı 1911 yılında Baha Tevfik ve Ahmed Nebil tarafından Türkçeye çevrilmiştir.
Kitapları :
1855 – Kraft und Stoff / Madde ve Kuvvet
1857 – Natur und Geist / Doğa ve Ruh – Goril
1862 – Aus Natur und Wissenschaft / Doğa Açık ve Bilim
1868 – Sechs Vorlesungen über Darwinsche Theorie die / Darwinci teori Altı ders
1869 – Mensch und seine Stellung in der Natur / insanın doğada yeri
1884 – Der Fortschritt Natur und Geschichte im Lichte der Darwinschen Theorie de (Darwinist teori Işığında Doğa ve Tarih)
1887 – Tatsachen und Theorien aus dem naturwissenschaftlichen Leben der Gegenwart (Mevcut Bilimsel Life Gerçekler ve Teoriler)
1889 – Das Leben und künstige moderne Wissenschaft die / öbür ve modern bilim
1890 – Die Darwinsche Theorie / Darwin teorisi
1890 – Fremdes und eigenes aus dem geistligen Leben der Gegenwart (Mevcut Ruhani Life Strangers ve Selves)
1894 – Darwinismus und Socialismus (Darwinizm ve Sosyalizm)
1899 – Im Dienste der Wahrheit (Truth Service)