Muammer Sun kimdir, Besteci ve müzik yazarı olan Sun’un müziğe büyük katkıları olmuştur.
Müzik öğrenimine 1946’da Askeri Muzıka Okulu’nda başladı.1953 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’nı kazandı.Adnan Saygun’un öğrencisi oldu.
Konservatuarda Muzaffer Sarısözen ilk halk müziği, Ruşen Ferit Kam ile klasik Türk müziği, özel olarak Kemal İlerici ile Türk müziği makamlar sistemi ve armonisi çalıştı.
1960’da konservatuarın yüksek bölümünü bitirdi ve aynı yıl bu okulda solfej öğretmenliğine getirildi.
1967’de bu görevinden ayrılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kültür müsteşarlığında müşavir olarak çalışmaya başladı.
1967-1970 yılları arasında GEE müzik bölümünde öğretmenlik yaptı.1970’de yeniden Ankara Devlet Konservatuarı’na atandı.
1969’dan sonra SBF Basın Yayın Yüksek Okulu‘nda sekiz yıl müzik dersleri verdi.
TRT Merkez Müzik Dairesi’nin, TRT Ankara Çoksesli Korosu’nun ve TRT Kültür Sanat Bilim Ödülleri sisteminin kurulmasına önayak oldu.
1973’de Devlet Konservatuarı Sanatkarları Yönetmenliğini hazırladı.1974’de Devlet Konservatuarı’nın kuruluş işleyiş yönetmeliğini, 1975’de konservatuarın nota yazım ve çalgı yapım dallarının kurulmasına ilişkin yönetmelik maddeleriyle bunların programlarını yazdı.
1975’de İzmir Devlet Konservatuarı’nın kompozisyon öğretmenliğine atandı.1980’de İstanbul Devlet Konservatuarı’nda aynı görevini sürdürdü ayrıca koro, solfej, armoni, kontrpuan, modal müzik dersleri verdi.
1982’de kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.
1985’de TBMM Çocuk Şarkısı Yarışması‘nda birincilik, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın Gençlik Şarkısı Yarışması‘nda birincilik ve aynı yıl ENKA Çocuk Şarkısı Yarışması‘nda üçüncülük ve mansiyon kazandı.
Orkestra Eserleri: Yurt Renkleri, Elektra, Demet, Atlı Karınca, Sevginin Bedeli, Hıdırellez, Bozlak ve Türkü, Beş Halk Türküsü, Sultan Gelin, Misket.
Oda Müziği Eserleri: Serpintiler, İki Şarkı, Yurt Renkleri(dört defter), Yaprak Notalar, Nihavent Longa.
Diğer Eserleri: Demet İle Mehmet, Ben Mimar Sinan, Yeşil Ülke, Ülkü ile Ülker, Prenses Jemora, Gül Kız, Çizmeli Kedi, Yıldız Çocuk, Ayrık Parmak Hastalığı, Sihirli Köprük, Masala Övgü, Yedi Köyün Yargıcı, İzmir Şenliği, Askeri Muzıka Okulu Marşı, Muhabere Okulu Marşı, Malazgirt Marşı.