Osman Müftüoğlu kimdir
Osman Müftüoğlu kimdir, Sağlıklı yaşamla ilgili püf noktalarından, hastalıklardan korunmak için tüketilmesi gereken besin reçetelerine kadar birçok konuda kitaplar yazdı.
Osman Müftüoğlu, 10 Mayıs 1955 tarihinde Mersin, Anamur‘da doğmuştur. Yedi kardeşi olan Osman Müftüoğlu, annesini iki yaşındayken kaybetmiş. Babası o kadar çocuğu tek başına çekip çeviremeyeceği için bir süre sonra tekrar evlenmiş. O evlilikten, iki kardeşi daha olmuş. Osman Müftüoğlu gerçek annesinin öldüğünü 12 yaşındayken öğrenmiş.
Müziğe merakından Lise yıllarında bir orkestrada profesyonel olarak çalışmaya başladı.
1972 yılında Anamur Lisesi’ni, 1978 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1984 yılında iç hastalıkları uzmanı oldu. Mecburi hizmet kurası Rize Pazar ilçesine çıktı. Ancak eşi Mihriban Hanım, Mamak Belediyesi’nde başkan sekreteri olarak çalıştığı için mecburi hizmetini Ankara Numune Hastanesi‘nde yaptı. Metabolizma hastalıkları ile ilgili Amerika’da doktora yapan ilk Türk doktor olan Saliha Yalçın‘ın yanında baş asistan olarak çalıştı. İhtisas bittikten sonra yurt dışında hücre yenilenmesi, gençleşme çalışmalarıyla ilgilendi.
1989 yılında endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları klinik şefi yardımcısı, 1989 yılında doçent, 1990 yılında iç hastalıkları klinik şefi, 1997 yılında profesör oldu.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Şubat 1993-Kasım 2001 tarihleri arasında Ankara Numune Hastanesi Başhekimliği ve Cumhurbaşkanı sağlık başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. 1991’den beri 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel‘in özel hekimliğini yaptı. 2003 yılında kendi isteği ile emekli oldu.
Türkiye Diyabet Derneği, Ankara Diyabet Derneği, Türk Hipertansiyon ve Nefroloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Derneği ve Osteoporoz Çalışma grubu üyesi olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası, Etik kurul ve ilaç ruhsatlandırma komisyonu üyeliklerinde bulundu.
Kurduğu “Yaşasın Hayat Kliniği”yle hekimlik mesleğini aktif şekilde sürdüren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun sağlıklı yaşam üzerine kitapları yayımlandı. Büyük ilgi gören bu kitaplar onlarca baskı yaptı.
Osman Müftüoğlu, 24 Nisan1981 tarihinde Mihriban Hanım ile evlendi. Raşit adında oğlu, Merve adında bir kızı vardır.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdığı kitabı “Hayatı Uzatmanın Sırları”nda “100 yıl yaşamak mümkün mü?” sorusuna cevap veriyor ve ‘Müftüoğlu İntegratif Sağlık Yaklaşımı’nın detaylarını anlatıyor.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’na göre “İntegratif (Bütüncül) Sağlık Yaklaşımı” ;
10 adımda kaliteli yaşam ve hayatı uzatma sanatıdır. Kendin kalarak, hastalıklardan uzak, sağlıklı yaşlanma sanatıdır. İşte o 10 adım:
1. Sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptır.
2. Genetik mirasına uygun bir hayat sür.
3. Gereksiz yere ilaç kullanma.
4. Modern/bilimsel tıbba inan ama geleneksel ve doğal tedavilerden de faydalan.
5. Negatif duygulardan kurtul, affet, barış, sarıl, dokun, paylaş, sev ve sevil. Maneviyata ve huzura odaklan.
6. Bedenini ve ruhunu toksinlerden arındır, fazlalıklardan kurtul, hafifle.
7. Fazla kilolarını ver, sağlıklı bir kilo aralığında kalmaya gayret et.
8. Doğru ve sağlıklı beslen, düzenli ve aktif bir hayat sür.
9. Vücudunu vitamin ve minerallerle takviye et.
10. İç ve dış güzelliği eşit önemse. Mutluluğun an, huzurun zaman olduğunu unutma, öncelikle huzura odaklan.
Kitapları :
2000 – Çay Bir Mucizedir
2003 – Yaşasın Hayat
2004 – Hafifleyin Gençleşin
2005 – Hayat Bilgisi “Yaşasın Hayat 3”
2007 – Mutlu Yaşama Sanatı
2008 – Sil Baştan: Derin Güzellik “Dermantoloji”
2008 – Sil Baştan: Yaşasın Yemek “Beslenme ve Kilo Yönetimi”
2008 – Sil Baştan: Yaşam Reçeteleri
2009 – Kolay Diyet
2010 – İkinci Hayat
2013 – Prof. Dr. Osman Müftüoğlu İle Sil Baştan (3 Kitap Takım)
2013 – Hayatı Uzatmanın Sırları
Üye Olduğu Dernekler ve Kuruluşlar :
Amerika Mikrobiyoloji Derneği(1991),
Amerika Anti-Aging Akademisi(1997),
Amerika Triod Birliği(1998),
Avrupa Aterosklerozis Derneği(1997),
Avrupa Akdeniz Diyabet Çalışma Grubu(1999),
Lozan Tıp Birliği(1986),
Türkiye Diyabet derneği,
Ankara Diyabet derneği,
Türk hipertansiyon ve Nefroloji derneği,
Türk iç hastalıkları derneği
Osteoporoz Çalışma grubu üyesi
Osman müftüoğlu hocama bir sorum olacak. Yakın zamanda kan grubuna göre beslenme isimli bir kitap okudum. Bu kitapta patates ve patlıcanın o kan grubundakilere içindeki lektinkerin eklem çevresindeki dokulara yapıştığı için artrire sebep olduğunu ve mercimeğinde besinlerin metabolize edilmesini engellediği yazıyor. Sizde bu görüşlere katılıyormusunuz. Bilimsel doğruluğu varmıdır.kştabın yazarı Dr.peter J. D’Adamo